Let's ollaan positiivisia

1 💛Tästä päivästä tulee hyvä päivä💛

Aloitan aamuni ajattelemalla ensimmäisenä: "Tämä päivä tulee olemaan hyvä!" Jostain syystä kun niin ajattelee, päivästä tulee yllättäen hyvä. Aamu lähtee hyvin käyntiin ja kun virkistyy niin onkin helpompi ajatella positiivisesti. 


2. ☂Auringon ei tarvitse paistaa aina☂


Toisaalta on hyvä muistaa ettei aina tarvitse olla hyvä päivä. Aurinko paistaa aina sateen jälkeen. Jos on huonompi päivä, ei kuitenkaan saa ajatella että: "Tänään on huono päivä, en jaksa edes yrittää." Aina kannattaa yrittää ja huonosta päivästä voi tulla jopa hyvä päivä jos kiinnittää huomion positiivisiin asioihin.



3. 💚Nauti💚


Muista nauttia elämän pienistä rauhallisista hetkistä. Itse olen aamuihminen ja nautin hiljaisesta talosta ja heräävästä maailmasta. Koulussa on ihanaa huomata, kun alkuun on rauhallista ja jossain vaiheessa käytävät kuhisevat ystävyksiä kertomassa juttujaan toisilleen. Nautin jopa kävelymatkasta bussipysäkiltä koululle ja varsinkin silloin, kun saan tehdä sen rauhassa. Jotkut asiat ovat niin pieniä ja jokapäiväisiä, mutta kun niihin kiinnittää huomiota uudella tavalla siitä saa energiaa päivään.


4. 👀Katso maailmaa avoimin silmin👀


Välillä sitä unohtaa ettei ole ainut ihminen maailmassa. Maapallolla elää noin 7,5 miljardia ihmistä ja Suomessa elää noin 5,5 miljoonaa. Eli Suomessa on n. 5,5 miljoonaa erilaista ajattelutapaa. Eli se miten sinä ajattelet asiat ei todellakaan ole ainut tapa. On tärkeää pystyä näkemään muidenkin tapa katsoa maailmaa ja olla avoin muillekin tavoille. Muidenkin ajattelutapa on yhtä hyvä kuin sinun ja joskus siitä voi saada vaikutteita ja näin kehittää omaa tapaa ajatella. 

Mutta toisaalta maailman katsomisella tarkoitan myös sitä, että näkee kaikki ne pienet hyvät asiat elämässä ja osaa arvostaa niitä.


5. 💤Unesta voimaa💤


Kyllä vain, uni on myös yksi avainsana. Arvosta sitä. Raivaa itsellesi aikaa niin, että voit nukkua tarpeeksi. Mikään koulutehtävä ei ole tärkeämpää kuin oma terveys. On helpompi olla positiivinen ja energinen jos on nukkunut hyvin ja tarpeeksi. Tällöin aivot ovat virkeämmät ja asiat myös sujuvat helpommin. Yöllä ei kannata murehtia. Asiat tuntuvat yön pimeinä tunteina epäselviltä ja mahdottomilta ratkaista. Joten miksi edes yrittäisit ratkaista pulmia yöllä väsyneillä aivoilla, kun voit nukkua huoletta ja aamulla jatkaa matkaa. Ja ihan näin tiedoksi jos et satu tietämään, läksyjäkään ei kannata tehdä yöllä, koska eihän ihminen opi mitään jos aivot ovat väsyneet. Ja jos ei nuku tarpeeksi yöllä (vaan käyttää sen ajan tehottomaan opiskeluun) niin seuraavan päivän opiskelutehokin laskee.


6. 💪Turha stressi veks💪


Sano "Heippa" turhalle stressille. Tiedän, että on asioita joita stressaa, mutta pitää osata tunnistaa mikä on täysin turhaa. Esim. joistain koulutehtävistä ja kokeista stressaaminen kuuluu omalla listallani turhiin aiheisiin, sillä mun maailma ei kaadu yhteen huonoon numeroon. Tosin, näin huomautuksen sanana, vielä vähän aikaa sitten meinasi kaatua, mutta olen alkanut opetella ja se käy kokoajan helpommaksi. Stressaan edelleen joistain asioista. Kun stressaan, se on merkki siitä, että asia on minulle tärkeä. Mutta harjoittelen turhan stressin välttämistä ja sitä etten tee asioista isompia kuin ne ovat. 

Ja yksi tapa lievittää stressiä on laittaa kaikki tärkeät päivämäärät ylös, ja aikatauluttaa esim. kokeisiin lukeminen. 



7. 🎵Musiikki rauhoittaa ja saa hyvälle tuulelle🎵


Kuuntelen aamuisin musiikkia, joka saa mut hyvälle tuulelle. Päivä on helpompi saada käyntiin hyvin kun on jotain musaa mistä pitää. Toisaalta kuuntelen musiikkia myös kun rauhoitun. Musiikin on myös tieteellisesti todettu vaikuttavan mielialaan. Löysin nettisivulta "Askel terveyteen" jutun jossa kerrotaan ihmiselle mieleisen musiikin aktivoivan aivoista eri osa-alueita. Musiikki vähentää stressiä aiheuttavia hormoneja ja lisää onnellisuushormoneja. Eli kannattaa kuunneella sitä musiikkia mistä tykkää. (tässä on linkki siihen juttuun: https://askelterveyteen.com/kuinka-musiikki-vaikuttaa-mielialaan/ )


8. 💜Tee sitä mitä rakastat, rakasta sitä mitä teet💜


Justiinsa näin. Mä tanssin paljon, koska mä rakastan sitä. Mutta toisaalta mä nautin myös opiskelusta ja lukemisesta. Tuun aina iloiseksi treenien jälkeen. Se on niin parasta, kun on löytänyt sellasen harrastuksen josta saa energiaa ja hyvän fiiliksen. Tuun myös iloiseksi kun tajuan jonkin uuden asian niin elämässä kuin opiskelussa. 


9. 👭Seuralla on väliä👬


Niillä ihmisillä, jotka on sun ympärillä on myös merkitys sun mielialaan. Välillä sen huomaa esim. jos on itse hyvällä tuulella ja kaverilla on huonompi päivä niin voi olla vaikeaa pysyä positiivisena. Mutta kannattaa yrittää antaa siitä omasta hyvästä tuulesta sille kaverillekin eikä menettää omaa hyvää päivää sen takia. 

Tärkeä osa positiivisuutta on siis ne ihmiset sun ympärillä. Mä oon vaalinut ympärilleni paljon ihania ihmisiä, jotka antaa mulle paljon energiaa ja joille mä haluan tarvittaessa antaa enrgiaa. Ja aina näiden ihmisten näkeminen parantaa päivää.

10. 😊HYMYILE!😊


Hymy on jotenkin aika jännä juttu. Koska kun hymyilen niin tuun aina vaan paremmalle tuulelle. Ja hymyily on vielä aika helppoa, koska sun pitää vaan nostaa sun suupielet ylöspäin. Joskus tuntuu hassulta kun kävelen kadulla ja kaikki vastaan tulijat on suupielet alaspäin ja mä vaan yksin hymyilen koska oon niin iloinen. Ja pelkästään, kun ajattelen että oon iloinen niin tuun vaan vieläkin iloisemmaksi ja en halua kahlita mun hymyä. :)


Tästä tulikin aika pitkä, mutta eihän se meitä haittaa. Muista hymyillä ja nauttia elämästä, koska se on tässä ja nyt.











Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Hymyillään enemmän, murehditaan vähemmän

Pienet merkitykselliset askeleet

Loma, se niin odotettu asia